اسكالوب بانيه و البفتيك والفرق بينهم هنا وبس
*السلام عليكم*
النهارده جبت ليكم طريقه اكلتين معروفين لكن فى ناس بتتلغبط بينهم
1 - الاسكالوب بانيه 2 - البفتيك
1 - الاسكالوب بانيه
المقادير :
(أ) نصف كيلو لحمه شرائح
(ب) ماء بصل
2 بصله مبشورين ومعصورين جيدا نأخذ الماء ولا نحتاج الى البصل
(ج) بقدونس مفروم ناعم
(د) عصير ليمونه
(و) ملح و فلفل ( شطه ) اذا اردت
(هـ) 2 بيضه مخفوقه مع ملح وفلفل
(ن) فيجيتار
الطريقه :
1 - تدق اللحمه بيد الهون او بالشاكوش الخشبى المخصص للطعام
حتى لا تنكمش او تنحنى اثناء القلى
2 - تتبل اللحمه بــ ( ماء البصل و الملح والفلفل والليمون والبقدونس ) وتترك لمده لاتقل عن ساعتين ويفضل ان تتبل من قبل عملها بيوم وتوضع فى الثلاجه
3 - بعد ذالك يتبل اللحم بالبيض ثم الفيجيتار ( ملحوظه : كترى من الفيجيتار على قطعه اللحم حتى لا يتسلل الزيت الى قطعه اللحم اثناء القلى فيصبح اللحم ناشف )
4 - يوضع كميه من الزيت ويعادلها كميه من السمن فى طاسه على النار
5 - عندما يسخن الزيت والسمن نقلى اللحم على نار هادئه حتى ينضج تماما ( ملحوظه : لا تقلبى اللحم الا بعد ان تتأكدى ان الوجه الاول قد احمر لونه _ واحرصى على ان تكون اللحم قد احمر لونه ليصبح دهبى اللون ولكن اخرجى اللحم طرى وليس ناشف )
*** يقدم مع مكرونه اسباجتى وبطاطس محمره وسلطه خضراء***
2 - البفتيك :
المقادير :
- نصف كيلو لحم شرائح
- عدد 1 بصله مقطعه قطع كيبره
- عدد 1 طماطم مقطعه قطع كيبره
- كوب عصير طماطم
- 5 فصوص ثوم مفروم
- ملعقه سمنه او 2 ملعقه زيت
- ملح وفلفل وشطه
الطريقه :
- يتبل اللحم بجميع المقادير المذكوره
- ويضاف اليه نصف كوب ماء
-يدخل الفرن حتى النضج
*****يقدم مع ارز وبطاطس محمره وسلطه خضراء*****